Primăria Oradea a anunțat că miercuri Comisia municipală pe probleme de circulație și trafic rutier a avizat favorabil introducerea unei noi serii de restricții de circulație pe mai multe străzi din municipiu.

„Având în vedere faptul că sâmbătă, 26 august se desfășoară în Oradea evenimentul „Oradea Night Run Half Maraton”, la solicitarea organizatorilor, Xterra Sport Bihor, se închide circulația rutieră pe strada I. Vulcan și Podul Sf. Ladislau, respectiv str. Nouă și str. Pârâului, între orele 19:30 – 23:00”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții municipalității. 

De asemenea, la solicitarea constructorului Dumexim, „în perioada 23 august – 1 octombrie, se vor institui restricții de circulație pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru realizarea lucrărilor de apă și canalizare menajeră și pluvială”. În acest caz, Primăria nu lămurește dacă restricțiile menționate înseamnă închiderea totală a circulației. 

Pe de altă parte, în două tranșe, se va închide parțial circulația prin intersecția Bulevardului Dacia cu strada Transilvania, pentru efectuarea unor lucrări de intervenție la liniile de tramvai. „La solicitarea Oradea Transport Local, în perioada 26 august, ora 0:00 – 28 august, până la ora 13:00, respectiv 2 septembrie ora 0:00 - 4 septembrie ora 13:00, se închide circulația auto pe tronsoanele cuprinse între intersecția B-dului Dacia cu str. Transilvania, sens de mers spre piața Rogerius și intersecția străzii Transilvania cu B-dul Dacia sens spre Pod CFR”, arată comunicatul municipalității. 

În perioada 23 august - 30 octombrie, se vor institui restricții de circulație în zona Calea Clujului, „pentru realizarea lucrărilor la Magistrala termică M4, între platforma de vane, strada Barierei, și firma Plastor, în cadrul reabilitării sistemului de termoficare - etapa III”. 

Circulația va fi restricționată și în buricul târgului: „În data de 26 august, între orele 8.00 - 19.30, la solicitarea Drumuri Bihor, se vor închide total strada Independenței, până la intersecția cu Piața 1 Decembrie (fostul magazin Făt-Frumos), pentru turnarea primului strat de asfalt. Totodată, Aleea Emanuil Gojdu se închide traficului auto de sâmbătă, 26 august ora 8:00 până joi, 31 august ora 8:00. Pe această stradă se va turna primul strat de asfalt”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!