Cu toate că nu au avut o motivaţie deosebită, după ce încă din etapa trecută şi-au asigurat matematic locul 1 în serie, jucătorii de la FC Bihor le-au făcut totuși fanilor un cadou de sărbători: o nouă victorie.

Astfel, vineri seara, roş-albaştrii au învins pe teren propriu echipa CSC Peciu Nou, cu scorul de 1-0 şi au ajuns la un total de 62 de puncte.

S-a consemnat al cincilea joc consecutiv în care elevii antrenorului Florin Farcaş nu primesc gol. De asemenea, este a cincea victorie în play-off și a 19-a în actualul sezon al Ligii a III-a.

Desfăşurat la Stadionul Iuliu Bodola, în prezenţa a aproximativ o mie de spectatori, meciul din etapa a 6-a a play-off-ului Seriei a 8-a a fost decis în partea a doua, după un gol reuşit de căpitanul de echipă Ricardo Farcaş, care a marcat cu o lovitură de cap în minutul 80.

Fără gol în prima repriză

Prima ocazie a jocului a aparţinut echipei timişene, care, în minutul 7, a expediat un şut de la 22 de metri, prin Marco Giuricici, reţinut însă de portarul Mihai Pînzariu.

Replica orădeană a venit trei minute mai târziu, când Adrian Gîdea a trimis de pe dreapta, iar Vadim Calugher a reluat din 10 metri, peste transversală.

În minutul 25, FC Bihor a avut o acţiune ofensivă cursivă pe partea stângă. Gîdea i-a trimis în careu lui Sergiu Jurj, care a pasat în spate spre Vadim Calugher, iar mijlocaşul echipei orădene a şutat de la 16 metri, puţin pe lângă bară.

Până la pauză şi oaspeţii au mai avut o ocazie bună. După o acţiune pe dreapta, mingea a fost transmisă în interiorul careului la Denis Bud, care a trimis însă peste poartă.

Ultima fază de poartă a primei reprize s-a petrecut în minutul 45, când FC Bihor a beneficiat de o lovitură de la colţul terenului de pe partea dreaptă. A executat Adrian Gîdea, mingea a fost respinsă din 6 metri până la Florin Chitaş, care, din 14 metri, a trimis din voleu puţin peste transversală.

sursa foto: Facebook FC Bihor - Alex Covaci

Penalty ratat de oaspeți

În repriza a doua, oaspeţii au început ceva mai curajos, iar în minutul 54 au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, după intervenţia în careu a lui Ricardo Farcaş asupra lui Ioan Fandel. Arbitrul a dictat penalty, iar lovitura de la 11 metri a fost executată de Marco Giuricici, dar acesta a trimis în bară şi tabela a rămas nemodificată.

După acest penalty, roş-albaştrii s-au trezit, au început să preseze şi să atace poarta adversă tot mai periculos. În minutul 71, orădenii au solicitat o lovitură de la 11 metri, după o incursiune în careu a lui Florin Chitaş, care a căzut în urma unui contact cu un adversar. Arbitrul oltean Adelin Pavel a lăsat însă jocul să continue.

În minutul 76, Ricardo Farcaş l-a angajat de la centrul terenului pe Marius Hosu, care a preluat în careu, a avansat pe partea stângă şi a şutat din unghi, dar a scos portarul de la vinclu. Lovitura de colţ ce a urmat a fost executată de Florin Chitaş, iar Csaba Preklet a reluat cu capul din 6 metri, dar a reţinut portarul.

Căpitanul marchează din nou cu capul

În minutul 80 s-a deschis scorul. Acelaşi Florin Chitaş a executat un nou corner de pe stânga, înalt în colţul careului mic, la prima bară, de unde căpitanul Ricardo Farcaş a deviat cu capul la colţul lung şi l-a învins pe portar, scor 1-0.

Această fază avea să fie şi ultima ocazie mai periculoasă din joc, iar partida s-a încheiat cu victoria orădeană.

FC Bihor a bifat astfel cel de-al cincilea succes din play-off şi este lider autoritar al seriei, având 12 puncte mai mult decât ocupanta poziţiei secunde, Poli Timişoara, care s-a impus şi ea vineri seara, cu 3-2 în deplasare, pe terenul celor de la Phoenix Buziaş, astfel că şi-a asigurat matematic și ea calificarea la baraj.

sursa foto: Facebook FC Bihor - Alex Covaci

Victorie meritată

„A fost o victorie muncită, o victorie meritată. Am luptat după gol cam toată repriza. (...) Suntem într-o perioadă în care jucătorii sunt destul de încrezători, prin prisma faptului că au câştigat deja play-off-ul şi au ajuns la baraj. Astfel, s-a creat o stare de încredere, dar şi o stare de relaxare, o lipsă de concentrare în momentul jocului ofensiv. Dar, una peste alta, este îmbucurător că am câştigat, am ştiut să şi suferim, având în vedere că adversarii au avut un penalty. Aşa este la fotbal, dar eu cred că este o victorie meritată, pentru că am dominat de la început până la sfârşit”, a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

În clasament, cu trei etape înainte de final, FC Bihor este lider autoritar, cu 62 de puncte, Politehnica Timișoara ocupă locul secund cu 50 de puncte, CSC Peciu Nou este pe locul 3 cu 39 de puncte, iar Phoenix Buziaș se situează pe poziția a 4-a, cu 36 de puncte.

Ca urmare, se știe deja, FC Bihor va participa la barajul de promovare de pe primul loc, iar Politehnica Timișoara va juca barajul de pe locul 2.

În etapa viitoare, FC Bihor va juca marţi, 7 mai, de la aceeaşi oră, 18, cu Phoenix Buziaş, tot la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.


FC Bihor Oradea – CSC Peciu Nou 1-0 (0-0)

A marcat: Ricardo Farcaș (min. 80)
FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, A. Băican, K. Gagyi – R. Farcaş - cpt, V. Calugher (min. 61 Sg. Ciocan), A. Vînău (min. 46 A. Moga) – A. Gîdea (min. 90+1 L. Ioviță), Sg. Jurj (min. 46 M. Hosu) şi Fl. Chitaş (min. 81 B. Vasile). Antrenor: Florin Farcaş
CSC Peciu Nou: M. Braşoveanu – M. Rosenblum (min. 75 Fl. Dobie), I. Mera, Ov. Buză (min. 62 Ov. Radu), A. Gania, M. Giuricici (min. 75 S. Sporin), A. Ignea, D. Bud (min. 85 Ed. Amariei), C. Ureche, I. Fandel, M. Enciu (min. 85 R. Țurcaș). Antrenor: Robert Frusa
Au arbitrat: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt) – Doru Zamfir (Slatina) şi Zsolt Kopriva (Carei)
Observator pentru arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat pentru joc: Ioan Papp (Carei)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!