Dorel Luca, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a anunţat joi că spre Bihor au pornit patru microbuze şcolare, care vor ajunge în tot atâtea unităţi şcolare din judeţ. "Azi au fost distribuite judeţului patru microbuze Ford cu 16 locuri. Acestea vor fi trimise la şcoala generală din Curăţele, Liceul Tehnologic Dobreşti, şcoala din Valea lui Mihai şi Liceul Teoretic Petofi Sandor din Săcuieni", a declarat Dorel Luca într-o conferinţă de presă de sfârşit de an convocată de Biroul Permanent al PDL Bihor.

"Am încercat să facem distribuţia astfel încât să acoperim golurile în transport de la şcolile din judeţ", a mai adăugat inspectorul-şef. Cu primirea acestor microbuze, numărul lor în judeţ creşte la 91, restul şcolilor cu probleme de transport asigurându-l prin firme private.

Şeful IŞJ Bihor a mai precizat că Ministerul a acordat Inspectoratului fonduri în valoare de 3.240.000 lei pentru plata lucrărilor făcute de şcolile din Oradea şi judeţul Bihor. "Începând de azi putem să plătim 3.240.000 de lei pentru lucrările din şcoli", a spus Luca, adăugând că Inspectoratul a mai primit de la Minister tot pentru aceste plăţi alte peste 1,8 milioane de lei. "Pentru anul 2010, şcolile din Bihor au restanţe de plată care se ridică la 24,4 de milioane de lei şi cu aceşti bani vor reuşi să plătim o parte din ele", a precizat Dorel Luca.

Joi, la sediul PDL Bihor, Ioan Mărcuş, prim-vicepreşedintele partidului, Adelina Coste şi Cristian Ile, secretarii generali adjuncţi ai organizaţiei, Dorel Luca şi Mircea Bradu le-au mulţumit ziariştilor pentru că "au fost alături de ei" pe parcursul anului şi le-au urat "Sărbători fericite!" în ultima conferinţă de presă a anului.

Totodată, Adelina Coste a anunţat că organizaţia de tineret a partidului a împărţit în această perioadă 50 pachete cu produse specifice Crăciunului unor familii nevoiaşe selectate cu ajutorul Administraţiei Social-Comunitare Oradea.