Canicula nu îi temperează pe împătimiţii alcoolului, nici măcar atunci când se urcă la volan. Tot mai mulţi bihoreni sunt depistaţi de poliţiştii rutieri conducând maşini băuţi, sfidând riscurile la care se expun atât pe ei înşişi, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic.           

Potrivit unu comunicat dat publicităţii vineri, de Poliţia Bihor, în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.21, pe Aleea Ştrandului din Oradea a fost depistat în trafic un orădean de 43 de ani în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, la ora 03.17, pe Calea Aradului din Oradea a fost oprit un tânăr de 23 ani, din comuna bihoreană Avram Iancu, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o zi înainte, joi seara, la ora 22.35, pe drumul comunal 3, în localitatea Curtuișeni, a fost depistat în trafic un localnic de 47 de ani, aflat la volanul unei maşini deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Altfel spus, era beat mangă.

„Conducătorilor autoturismului le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal”, arată comunicatul IPJ Bihor.