Camioanele cu deșeuri continuă să vină spre România. Polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu Bihor au oprit trei camioane încărcate cu echipamente electrice și electrocasnice uzate, precum și cu piese de mobilier, întrucât șoferii, doi români și un neamț, nu au putut să prezinte documente de import pentru acele încărcături.

Unul dintre automarfare a fost oprit duminică noaptea, iar celelalte două luni. 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a trei automarfare, două înmatriculate în România și conduse de cetățeni români și unul înmatriculat în Germania și condus de un cetățean german”, se arată într-un comunicat transmis marți de comisar Loredana Chifor, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. 

Cele trei vehicule erau încărcate cu, în total, 25.129 de kilograme de „echipamente electrice și electronice şi diverse bunuri care proveneau de la societăți comerciale din Suedia și Germania, pentru firme din România”. 

Autoritățile de control nu au permis accesul camioanelor pe teritoriul țării.

În perioada 13-16 noiembrie, tot la Borș II, polițiștii de frontieră și comisarii pentru Protecția Consumatorilor au oprit intrarea în țară a opt automarfare încărcate cu peste 70 de tone de deșeuri.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!