Primăria Oradea a anunțat marți că o firmă a solicitat Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) un aviz consultativ pentru construirea unui aquapark în cartierul Nufărul, pe o suprafață de 1,7 hectare. Spre comparație, Aquaparkul Nymphaea din Oradea se întinde pe o suprafață de 7 hectare. 

„Aqua Park Nufărul Termal SRL a solicitat aviz consultativ pentru construirea unui aquapark pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați. Comisia de specialitate va studia oportunitatea printr-o documentație de tip Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Investiția ar urma să fie realizată în zona străzilor Iancu de Hunedoara și Depozitului, din cartierul Nufărul”, se arată într-o informare trimisă de municipalitate, în urma celei mai recente ședințe a CMUAT. 

Obținerea avizului consultativ este o etapă incipientă pentru orice proiect. 

Arhitectul șef al Oradiei, Radu Fortiș, a transmis că municipalitatea încurajează proiectele „îndrăznețe”. 

„Încurajăm inițiativele îndrăznețe din partea investitorilor, iar acest centru de agrement are chiar și posibilitate de extindere. Amplasamentul se află în zona funcțională de activități economice cu caracter industrial de urbanizare, fiind necesară transformarea ei în zonă de agrement”, a transmis Fortiș, prin comunicat. 

Conform Primăriei, proiectul firmei Aqua Park Nufărul Termal SRL prevede „amenajarea unei zone cu tobogane, bazin de agrement pentru copii, bazine de înot, jacuzzi, o zonă de alimentație publică, vestiare, recepție, terenuri de volei pe nisip, bloc sanitar și parcări”. 

Merită menționat, însă, că firma Aqua Park Nufărul Termal SRL este una înființată în luna iulie a acestui an, unic asociat și, totodată, administrator fiind Daniela-Florentina Pascar din Vadu Crișului, conform datelor publice ale firmei. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, iar adresa înregistrată este într-un apartament din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!