Un copil de 12 ani din comuna bihoreană Lunca a murit, miercuri, în timp ce se afla în excursie pe Valea Sighiştelului. Copilul, elev în clasa a V-a la Şcoala cu clasele I-VIII Nicolae Popoviciu din Beiuş, era în excursie împreună cu colegii de şcoală.

În jurul orei 16, în timp ce cadrele didactice şi elevii făceau o drumeţie prin pădure, băiatului i s-a făcut brusc rău şi a leşinat. "Se pare că avea nişte probleme medicale. Când echipajele SMURD şi Ambulanţei au ajuns la el era în stop cardio-respirator. A fost resuscitat cam o oră, dar din păcate fără rezultat", a declarat pentru BIHOREANUL şeful SMURD, dr. Hadrian Borcea.

Prin apelul la numărul de urgenţă 112, situaţia a fost semnalată şi poliţiştilor, care s-au deplasat şi ei la faţa locului. "Pe corpul copilului nu există urme vizibile de violenţă, iar cauza decesului urmează să fie stabilită în urma necropsiei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspector principal Alina Dinu.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniel Negrean, elevii erau însoţiţi în excursie de mai mulţi profesori şi părinţi, dar şi de o asistentă medicală. "Asistenta şi-a dat seama repede că nu poate face prea multe pentru copil, aşa că a chemat medicii prin apel la numărul de urgenţă", a spus Negrean.

Totodată, şeful IŞJ a precizat că excursia era autorizată atât de conducerea şcolii, cât şi de Inspectorat. "S-a întâmplat un accident medical, nu e o situaţie care să ţină de vinovăţia vreunui cadru didactic", a mai spus şeful IŞJ Bihor.

Tragedia survine la mai puţin de o lună după ce un alt elev din Bihor a murit tot în timpul unei excursii. Pe 1 iunie, David Alexandru Blaga, elev în clasa a IV-a la şcoala din Peştiş, scăpat de ochii dascălilor care-i însoţeau pe şcolari într-o excursie pe Valea Morii, a căzut într-o râpă. Trupul său neînsufleţit a fost găsit ulterior de unchiul său, după zeci de minute de căutări.