Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depășit în Bihor un nou prag simbolic, conform actualizării situației pandemice făcute luni dimineață de către autoritățile județene, totalul cazurilor active ajungând la 1.334.

Dintre acestea, jumătate - 681 - sunt în Oradea, unde incidența îmbolnăvirilor a ajuns la 3,02 la mia de locuitori, astfel că sunt îndeplinite condițiile pentru impunerea utilizării certificatului verde în mai multe situații, precum accesul în restaurante și în sălile de cinema ori participarea la spectacole, la nunți, botezuri și alte evenimente.

Pentru asta, însă, e nevoie ca și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia act și să emită o hotărâre în acest sens.

O incidență mai mare de 3 la mie se înregistrează și în alte 13 unități administrativ-teritoriale din județ: Hidișelu de Sus, Tărcaia, Remetea, Sânmartin, Cetariu, Sântandrei, Căbești, Roșia, Țețchea, Săcădat, Sâmbăta, Chișlaz și Brusturi, în aceste două ultime comune incidența fiind de 4,12 la mie, respectiv de 5,55 la mie, ceea ce le expune probabilității de a fi supuse carantinei de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, precum și restrângerii activităților economice după ora 18.00.

Conform anunțului de luni al Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică Bihor, totalul infectărilor cu Covid a crescut după ce în ultimele 24 de ore au mai fost identificate încă 109 persoane infectate, în urma efectuării a 625 teste.

Prin urmare, de la începutul pandemiei și până în prezent, în întregul județ, numărul total al infectărilor a ajuns la 31.312, din care 28.364 s-au încheiat cu vindecări, iar 1.614 cu decese, unul având loc după precedenta raportare, de duminică.

Luni dimineață, în secțiile ATI din Oradea erau ocupate 35 din cele 69 de paturi.

În ciuda agravării situației pandemice, în Bihor s-au vaccinat duminică doar 156 de persoane, cu puțin mai multe decât cele descoperite cu virusul.