Jurnaliştii britanici de la Sunday Times fac o nouă victimă în Parlamentul European. După austriacul Ernst Strasser, slovenul Zoran Thaler şi românul Adrian Severin, un alt europarlamentar s-a oferit să modifice un amendament contra unei sume de bani.

Este vorba despre spaniolul Pablo Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular European şi al Partidului Popular din Spania. "Unul din clienţii noştri au o problemă cu un punct legislativ legat de investiţii. Şi ne-a rugat să încercăm să introducem un amendament. Iar termenul limită pentru depunerea lui este săptămâna viitoare", i-a spus reporterulsub acoperire europarlamentarului spaniol.

În schimb, i s-a oferit şpagă în bani sau posibilitatea de a deveni membru în board-ul de consultanţă al pretinsei companii. Zalba Bidegain, care era raportor pe această temă, s-a executat la o săptămâna distanţă şi a raportat îndeplinirea misiunii.

Duă cum se ştie, în scandalul "bani contra voturi", europarlamentarii Strasser şi Thaler şi-au anunţat demisia din PE, în timp ce Adrian Severin refuză să facă acelaşi lucru, deşi a fost exclus din rândurile socialiştilor europeni şi din PSD.