Un tânăr în vârstă de circa 25 de ani s-a ales cu dosar penal pentru ultraj şi amendă de 2.900 lei după ce, sâmbătă dimineaţa, a încercat să plece din centrul de carantină din judeţul Bihor, amenajat într-un hotel din apropierea Oradiei.

"În urma intervenţiei prompte a jandarmilor care asigurau paza permanentă a centrului, persoana a devenit agresivă, adresând injurii şi încercând să scuipe forţele de ordine. Persoana a fost imobilizată de către jandarmi", a transmis, sâmbătă după amiaza, dr. Dorel Ţîrţ, comunicatorul oficial pe tema COVID-19, în Bihor.

Potrivit informării, împotriva bărbatului "s-au întocmit actele pentru infracţiunea de ultraj (conform art. 257 din Codul Penal) şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.900 lei (conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 1, 29 şi 31)". 

Reprezentantul DSP Bihor, dr. Dorel Ţîrţ, aminteşte că în toate centrele de carantină din ţară Jandarmeria Română asigură permanenţă. De asemenea, atât exteriorul, cât interiorul spaţiilor de carantină sunt supravegheate video.

Este foarte posibil ca tânărul să fie un bihorean, dat fiind că persoanele din alte judeţe care intră pe la vama Borş sunt duse, în convoaie însoţite de Poliţie, spre judeţele de domiciliu, unde intră în carantină.