Şeful Direcţiei Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marcel Boloş, pleacă la Bucureşti, pe un post de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Susţinut de filiala locală a PNL, directorul a plecat la Bucureşti încă de luni, zi în care a susţinut un interviu în faţa ministrului Eduard Hellvig, şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, urmează să răspundă de proiectele europene, fiind doar o chestiune de timp până când numirea va fi anunţată.

Marcel Boloş ocupa funcţia de şef al DMPFI din 2008 până în prezent, până atunci fiind director executiv al Administraţiei Imobiliare Oradea, sub administraţia PDL. La alegerile locale precedente el s-a înscris pe lista PDL pentru Consiliul Local, dar a renunţat la candidatură înainte de scrutin.

După alegeri, a fost unul din puţinii directori păstraţi în funcţie de noul primar, liberalul Ilie Bolojan. Sub conducerea lui Boloş, DMPFI a atras contracte cu finanţare europeană în valoare de 187 de milioane de euro, pentru municipalitatea orădeană.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii orădene, Boloş are două doctorate obţinute la Cluj şi Timişoara, în Finanţe Publice şi Management Financiar. De altfel, el a fost hirotonisit diacon în noiembrie 2008 şi este preot misionar. Este totodată conferenţiar al Facultăţii de Ştiinţe Economice, iar din februarie 2012 membru în Senatul Universităţii din Oradea.

Din câte se pare, locul lui Boloş la conducerea DMPFI va fi luat de Marius Moş, şef Birou în cadrul acestei direcţii.