Oradea va avea încă un parc. Municipalitatea a preluat la sfârşitul săptămânii trecute de la Ministerul Agriculturii suprafaţa de teren de 6.000 metri pătraţi necesară pentru amenajarea coridorului verde din strada Ion Bogdan.

Transfer de Ministerul Agriculturii

Transferul terenului a fost perfectat pe 28 ianuarie prin Hotărâre de Guvern amplasamentul trecând din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului.

"Rezolvarea acestui transfer a fost ultimul obstacol, atât în calea semnării contractului de finanţare din banii europeni, cât şi legat de începerea lucrărilor. Alături de terenurile de sport de pe strada Ion Bogdan, aflate în faţa parcului, acesta va deservi locuitorii din zona Oncea nouă, iar în locul unei zone degradate, aşa cum a fost din păcate în ultimii ani, vom avea un spaţiu verde corespunzător", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Reprezentanţii Direcţiei Patrimoniu Imobiliar au semnat la sfârşitul săptămânii trecute procesul verbal de predare-primire al amplasamentului care în prezent găzduieşte două magazii de pesticide, un şopron şi un garaj care urmează să fie demolate.

185 de arbori

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitaţie firmei Saminstal pentru suma de 3,5 milioane lei. Şantierul va fi deschis în cursul lunii martie şi vor avea un termen de predare de zece luni.

Pe acest amplasament va fi amenajat un parc mare de 15.000 metri pătrați cu 6.500 metri pătraţi de gazon, cu 185 de arbori şi arbuşti, locuri de joacă pentru copii, mese pentru tenis de masă, piste pentru biciclete şi altele.

"Piesele de rezistenţă ale parcului vor fi pajiştea şi zona de agrement dominată de prezenţa pinilor existenţi şi a pavilionului central – zona ideală pentru organizarea evenimentelor, în jurul căruia se vor amenaja spaţii plantate", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.