După ce senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac a fost confirmat cu noul coronavirus, presa centrală anunță un nou posibil caz: deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Informația a fost publicată - deocamdată - pe surse de presa centrală. Cert este că atât Chițac cât și Huțucă sunt membri ai filialei PNL Constanța.

Potrivit Digi24, și în cazul lui Huțucă rezultatele au relevat că este infectat cu coronavirus, însă nu se știe deocamdată cum s-a infectat cel de-al doilea caz.

Nu ar fi exclus, însă, ca virusul să se fi răspândit pornind de la Chițac. Cel din urmă a fost confirmat ca fiind purtător al virusului vineri, și, așa cum BIHOREANUL a mai scris, este posibil să fi făcut multe victime prin lipsa sa de prudență.

Vergil Chițac a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană, scrie presa centrală!

Senatorul Chițac a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni, 9 martie, a fost prezent și în Parlamentul României.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, după confirmarea acestui caz, că senatorul a participat la reuniunea Biroului Național al PNL, astfel că toată conducerea PNL se izolează la domiciliu, iar el se va izola 14 zile la Vila Lac 1.

De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola - deocamdată - în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane.

G4media.ro scrie că, urmare a noutăților de vineri, și primarul municipiului Deva, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David, vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile, după ce au fost prezenţi la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, de luni, 9 martie, unde a participat şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu virusul COVID-19.