Echipaje mobile ale Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor au efectuat, zilele trecute, misiuni de control în judeţ, pentru a verifica dacă se respectă prevederile legale în ce priveşte deţinerea şi comercializarea produselor accizabile.

Astfel, inspectorii vamali au oprit pentru control în trafic mai multe autoutilitare, dintre care două înmatriculate în Ungaria şi una în judeţul Cluj, la bordul cărora au descoperit bunuri pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

"Inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării 547 perechi de încălţăminte, 3.620 bucăţi de flori tăiate şi 41 de aparate de umidificat / dezumidificat, mărfuri cu o valoare totală de piaţă estimată la 56.980 lei", se menţionează într-un comunicat transmis vineri de reprezentanţii instituţiei.

Totodată, într-o acţiune la sediul unei firme din Livada, care comercializa combustibil pentru motor, angajaţii DJAOV au confiscat suma de 90.349 lei, contravaloarea a 26.433 litri de combustibil comercializat fără plata accizelor.

"Inspectorii vamali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.000 lei, potrivit prevederilor vamale şi fiscale în vigoare", mai precizează informarea de presă.