Începutul de săptămână s-a dovedit nefast pentru o familie din satul bihorean Brusturi, după ce o anexă a casei a fost cuprinsă de flăcări luni dimineaţă, în jurul orei 10.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, când echipajele de pompieri au ajuns acolo, făcările ardeau violent în interiorul clădirii şi la acoperiş, pe o suprafaţă de circa 50 de metri pătraţi, şi exista pericolul să cuprindă casa şi o altă construcţie auxiliară.

Militarii au stins focul în circa 30 de minute, dar n-au putut să salveze un câine şi şase căţei care au murit arşi de vii, în clădire. De asemenea, bunurile din interior (două lăzi frigorifice) şi acoperişul au fost complet distruse. Cel mai probabil, focul a izbucnit de la un scurtcircuit electric.

Tot luni, în jurul orei 10.40, pompierii din Tinca au fost chemaţi să stingă focul care a cuprins un autoturism care era în mers, pe un drum din satul Belfir. Când militarii au ajuns acolo, maşina ardea ca o torţă, dar din fericire şoferul a reuşit să se salveze din mijlocul flăcărilor. Şi acest incendiu a pornit tot din cauza unui scurtcircuit electric.

Acestea nu au fost singurele intervenţii ale echipajelor ISU Crişana luni dimineaţă. La câteva minute după ora 8, militarii au fost chemaţi în satul Borşa, din comuna Săcădat, unde podul unei case a luat foc. "În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au ars trei grinzi din lemn şi circa 15 metri pătraţi scândură", a transmis Roşca.