Cinci autospeciale şi 30 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au intervenit în noaptea de miercuri spre joi în Oradea şi în mai multe localităţi din Bihor, pentru a stinge incendii, a evacua subsoluri ori pentru a da jos copaci de pe maşini, din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic.

"În urma trăsnetelor, au izbucnit două incendii, unul la Oradea, pe strada Alba Iulia, unde, la o locuinţă a ars acoperişul şi o parte din mansardă, iar în localitatea Josani, comuna Măgeşti, a ars o căpiţă de fân", a declarat BIHOREANULUI locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU.

Totodată, pompierii orădeni, alături de angajaţi ai Electrica şi ai Companiei de Apă Oradea, au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri din Oradea, pe strada Griviţei, în pasajul de la magazinul Crişul, la intersecţia străzilor Averescu şi Dragoş Vodă, precum şi pe bulevardul Decebal, respectiv pe strada Roman Ciorogariu.

"Două maşini au fost avariate ca urmare a unor copaci doborâţi de către furtună pe străzile Aluminei şi Predeal din Municipiul Oradea, iar în trei localităţi din judeţul Bihor - la Vârciorog, Surducel şi Fâşca - au fost afectate parţial reţelele de electricitate. La această oră apele s-au retras, iar cei de la Electrica au remediat avariile produse", a mai precizat locotenentul Herţe.