Incendiile de pădure se înteţesc în California. Locuitorii mai multor zone, inclusiv cei ai orăşelului Malibu, au fost evacuaţi, mai multe persoane au murit şi un oraş întreg, Paradise, a fost distrus aproape complet.

Între casele afectate de incendii se numără cele ale unor vedete precum Kim şi Kourtney Kardashian, Guillermo del Toro şi Alyssa Milano. Printre cei care au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele se numără Lady Gaga, Will Smith şi Mark Hamill. 

Celebrele platouri de filmare Paramount, unde s-a turnat pelicula Doctor Quinn, sunt acum scrum. De asemenea, vila în care se filma emisiunea "Burlacul", difuzată de ABC, precum şi Paramount Ranch, unul dintre cele mai cunoscute platouri de filmare de la Hollywood, unde s-a turnat serialul HBO "Westworld", dar şi alte producţii celebre, au fost distruse de flăcări.

Potrivit The Telegraph, actorul Charlie Sheen a transmis un mesaj îngrijorător: "Nu reuşesc să dau de părinţii mei, Martin şi Janet Sheen. Ştiu că fac parte dintr-un grup care a fost evacuat. Dacă cineva i-a văzut, vă rog să-mi spuneţi dacă sunt în afara pericolului în mijlocul acestui scenariu de groază". 

Un vârtej de flăcări a fost filmat în oraşul Paradise, din nordul Californiei. În localitatea cu 26 de mii de oameni, focul a fost pârjolit aproape totul în cale. Zona a fost devastată de cel mai mare şi cel mai distructiv dintre incendiile care efectează acum statul american.

Meteorologii au anunţat că în acest weekend vântul se va mai potoli, dar apoi rafalele se vor înteţi din nou.

"Facem tot ce putem. Avem întăriri pe drum. Vom încerca să profităm de acest moment, de această perioadă de acalmie, să progresăm cât mai mult. Dar suntem foarte precauţi deoarece ne dăm seama că vremea care va veni, alertele roşii pentru următoarele zile, de vânt puternic, pot duce la trei lucruri. Pot înteţi iarăşi acest incendiu, pot genera altele noi sau o combinaţie de aceste situaţii", au transmis autorităţile.

Peste 5.600 de incendii de vegetaţie au fost înregistrate în California de la începutul acestui an.