Două incendii violente au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Bihor, ambele provocate de coșurile de fum.

Prima alarmă s-a dat în dispeceratul ISU Crișana în jurul orei 22.05, când pompierii au fost anunțați că pe strada Obor din Aleșd, o locuință a luat foc.

Când echipajele din oraș au ajuns acolo, casa cu o singură cameră, de circa 15 mp, ardea violent, iar focul amenința să se extindă la o altă locuință din apropiere și la un grajd.

„Incendiul a fost stins în aproximativ 25 de minute, însă flăcările au afectat întreaga casă”, a declarat lt.col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Crișana.

Cu zece minute înainte de miezul nopții, un alt apel a anunțat un incendiu în Băița, la o casă cu două niveluri, parter și mansardă. Trei echipaje de pompieri din Ștei și unul din Beiuș, alături de o ambulanță SMURD, au mers de urgență și au văzut că focul era extins la întreg acoperișul și risca să cuprindă alte două case din curte, aflate la mai puțin de trei metri.

„Timp de aproximativ două ore și 30 de minute, pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, protecția camerelor de la parter și a celorlalte clădiri din curte și înlăturarea efectelor negative ale incendiului, forțele de intervenție reușind să salveze parterul casei și cele două locuințe din imediata proximitate a focarelor”, a declarat Roșca.

Incendiul a distrus acoperișul casei, pe o suprafață de circa 130 mp, și mobilierul din camerele de la mansardă.

ISU Crișana a mai transmis că ambele incendii au izbucnit, cel mai probabil, din cauza coșurilor de fum neprotejate termic față de materiale combustibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!