Un incediu uriaş a izbucnit, miercuri la prânz, în anexa unei gospodării din Sântandrei, unde erau depozitate 33 de butelii de gaz.

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, alerta s-a dat la ora 12.10, prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Apelantul a semnalat că în magazia cu pricina se află butelii şi că o parte au explodat deja.

Un cititor al BIHOREANULUI a surprins, într-o înregistrare video, momentul în care una dintre butelii a explodat, provocând o deflagraţie puternică şi speriindu-i pe trecători, inclusiv doi părinţi cu un copil în cărucior, care treceau prin zonă.

Pompierii care au intervenit au acţionat atât pentru stingerea incendiului, cât şi pentru evacuarea buteliilor. Militarii au răcit o parte din butelii, pentru a evita noi explozii.

"21 de pompieri militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşind să localizeze incendiul în limitele găsite, să evacueze 14 butelii de gaz pe timpul acţiunii de stingere şi să prevină explozia altor 13 de mari dimensiuni, prin răcirea acestora. Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 12.35", a declarat căpitanul Camelia Roşca.

Proprietarul casei, un bărbat de 47 de ani, a suferit arsuri de gradul I la ambele mâini şi de gradul II pe partea dreaptă a feţei, drept urmare a fost transportat de echipajul de paramedici la Spitalul Judeţean din Oradea.

"Ca urmare a producerii evenimentului au ars magazia (construită pe o suprafaţă de aproximativ 35 de metri pătraţi), bunuri depozitate în interiorul acesteia (anvelope, materiale textile şi un compresor electric), o motocicletă şi circa 5 metri liniari gard. Şase din cele 33 de butelii depozitate în magazie au explodat înainte de sosirea echipajelor la locul intervenţiei", a mai spus Roşca.

Pompierii militari nu ştiu încă ce anume a declanşat incendiul, ei făcând cercetări pentru a depista cauza probabilă şi împrejurările determinante.

La această intervenţie au acţionat patru echipaje de pompieri militari, dintre care trei de stingere, din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi unul de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea.