Două hale de depozitare din satul Santăul Mic, comuna Borş, au fost cuprinse de flăcări sâmbătă, în jurul orei 10.

Opt echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, iar la faţa locului se află şi echipajul de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, deoarece cele două depozite sunt conectate la o reţea de gaze.

Potrivit Alinei Butaci, responsabil de comunicare în cadrul ISU Crişana, în cele două depozite se află diferite maşini şi materiale plastice. 

(sursa video: ISU Crişana)

"Apelul prin 112, care semnala producerea evenimentului, a fost primit în jurul orei 10.15, la faţa locului fiind mobilizate imediat, opt echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale tip Abroll, o autospecială de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) şi ambulanţa SMURD a subunităţii. Acţiunea este în dinamică", a declarat Butaci.

UPDATE: Cauza incendiului, necunoscută

Incendiul a fost stins în jurul orei 11.45, dar echipajele de pompieri au rămas la faţa locului, pentru căutarea şi lichidarea focarelor ascunse.

Potrivit ISU, la faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai furnizorilor de utilităţi, care au întrerupt alimentarea cu gaz şi curent a clădirii.

"Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cuantumul estimativ al pagubelor şi cauza probabilă a evenimentului urmează a fi stabilite de către o comisie specializată", a transmis Alina Butaci.

Cert este că la sosirea pompierilor, focul se manifesta la două hale de depozitare, pe o suprafaţă de aproximativ 1.100 de metri pătraţi.

Sursa video: cititor BIHOREANUL

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!