Incendiu de proporţii, luni, în Fegernicul Nou. Aproximativ 5 hectare dintr-o mirişte s-au făcut scrum, după ce o combină a luat foc.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, patinarea şi frecarea unei curele de transmisie, fapt ce a provocat supraîncălzirea acesteia şi aprinderea unor resturi vegetale dintr-un compartiment al utilajului agricol. Flăcările au afectat partea din spate a utilajului agricol şi o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de mirişte", arată un comunicat transmis marţi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

Incendiul s-a produs luni seară, în jurul orei 19, iar pompierilor le-a luat aproape o oră să îl stingă.

De altfel, ziua de luni a fost una plină pentru pompierii bihoreni. Timp de aproape două ore, ei au intervenit în Beiuş, unde a ars circa 3,5 hectare de vegetaţie uscată, cel mai probabil din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

La Tămăşeu, pompierii au luptat 4 ore şi jumătate cu focul izbucnit la o şură. Evenimentul s-a soldat cu arderea construcţiei şi a circa 1300 baloţi de paie.