Aproximativ 50 de tone de fân şi mai multe anvelope au ars, miercuri, la Urvind, în apropierea unui adăpost de iarnă pentru oi.

Dezastrul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112  în jurul orei 13.10.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, echipajele de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd au localizat incendiul, acţionând cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru lichidarea acestuia.

Totodată, pompierii au acţionat şi pentru a împiedica propagarea flăcărilor la 700 de baloţi de fân amplasaţi în apropierea focarelor şi la o livadă aflată în imediata proximitate.

"Incendiul a fost lichidat în jurul orei 16.30, cauza probabilă fiind o scânteie provenită de la ţeava de eşapament a unui utilaj agricol (tractor). Au ars aproximativ 50 de tone de fân, 15 anvelope şi s-a degradat parţial (30%) o cisternă de apă", a precizat BIHOREANULUI căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Intervenţia pompierilor a durat aproape 4 ore şi jumătate, fiind îngreunată atât de materialele combustibile, cât şi de faptul că în zonă nu se afla nicio sursă de apă. Alimentarea autospecialelor s-a făcut de la aproximativ 2 kilometri, de la canalul de fugă de la barajul Tileagd.