O casă a ars în totalitate, iar acoperişul unui atelier de service auto din apropiere a fost distrus într-un incendiu de proporţii petrecut în noaptea de duminică spre luni în Borş.

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, focul a fost sesizat prin 112 la ora 23.29. Când pompierii au ajuns la intervenţie, "arderea se manifesta violent şi generalizat la o casă şi la anexele din lemn lipite de aceasta, precum şi la acoperişul unui service auto învecinat, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la întreaga staţie de reparare şi întreţinere a autoturismelor".

"Cei 27 de pompieri militari au acţionat cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, realizând trei dispozitive: două de stingere şi unul de protecţie a service-ului auto expus riscului de incendiere. Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ 50 de minute, a fost îngreunată de suprafaţa mare de manifestare a flăcărilor şi de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în cele două magazii din lemn şi în casă, ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum", arată ISU.

Foto: Alex Pantea

Foto: Alex Pantea

Incendiul a izbucnit de la gospodărie şi a cuprins şi acoperişul service-ului auto.

Flăcările au fost stinse în jurul orei 00.30.

"Ca urmare a producerii evenimentului au ars casa construită pe o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi, construcţiile auxiliare din lemn, găini şi 4 porci şi aproximativ 60 de metri pătraţi din acoperişul service-ului auto, construit pe o suprafaţă de circa 240 de metri pătraţi", mai arată ISU.

Pompierii au reuşit să salveze, însă, service-ul auto aflat la aproximativ doi metri de focare şi circa 180 de metri pătraţi din acoperişul acestuia.

Nu au existat persoane rănite.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător", a mai arătat ISU.

În misiune au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, dintre care patru de stingere şi unul de prim-ajutor calificat şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea.

Video: Alex Pantea