Un incendiu uriaş a avut loc, marţi seară, într-o gospodărie din Budureasa, unde un şopron din lemn s-a făcut scrum, cu tot cu bunurile din interior.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alarma la 112 s-a dat în jurul orei 18, iar la locul indicat au intervenit 16 pompieri din Beiuş, dar şi voluntarii din comună. Când ei au ajuns acolo, focul era deja extins şi la două acareturi din gospodăria vecină.

"În momentul sosirii echipajelor de pompieri militari la faţa locului, arderea era generalizată, flăcările manifestându-se violent la şopronul de lemn din cadrul gospodăriei la care s-a produs incendiul (construit pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi) şi la două acareturi din cadrul gospodăriei învecinate, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la două locuinţe şi la alte construcţii auxiliare lipite de cele incendiate", se arată în comunicat.

Militarii au luptat cu flăcările trei ore şi 15 minute, misiunea lor fiind îngreunată de suprafaţa mare cuprinsă de foc şi de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în şopron, unde erau 15 baloţi de fân, peste 2.000 kilograme de cereale, material lemnos. De asemenea, şi în magazie erau circa 20 metri steri de lemne de foc), care au provocat temperaturi înalte şi degajarea de cantităţi mari de gaze şi fum.

"În urma incendiului au ars şopronul din lemn şi bunuri depozitate în interiorul acestuia, iar din cadrul gospodăriei învecinate, o magazie de lemne lipită de şopron, lemne de foc depozitate în interiorul acesteia şi circa cinci metri pătraţi din acoperişul unui alt acaret construit în continuarea magaziei de lemne", a transmis ISU.

Pompierii au reuşit să salveze casele, alte anexe, un tractor şi două tractoraşe de tuns iarba, pe care le-au evacuat din perimetrul incendiat, cinci drujbe, 10 iepuri şi 12 găini. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, iar poliţiştii caută acum cine este vinovatul.