O casă s-a făcut scrum, iar alte trei clădiri au fost afectate de flăcări, în urma unui incendiu puternic izbucnit sâmbătă dimineață în localitatea Sântion. Trei persoane au avut nevoie de ajutor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor, locotenent colonel Camelia Roșca, focul a fost sesizat prin 112 în jurul orei 5.50, unul dintre apelanți precizând că ard trei case.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau deosebit de violent la întreaga locuință și la două anexe, existând un risc ridicat de extindere a acestora la casele aflate în apropiere”, explică ISU.

Cei 25 de pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat timp de aproximativ o oră și 25 de minute pentru localizarea și lichidarea incendiului, realizând concomitent dispozitive de protecție a construcțiilor expuse pericolului de incendiere.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului.

„Echipajul de paramedici al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea a acordat primul ajutor calificat proprietarului locuinței, care a suferit o arsură minoră la nivelul capului și altor două persoane, care au suferit atacuri de panică, toți trei refuzând ulterior transportul la spital”, mai arată ISU.

Locuința a ars în totalitate, flăcările afectând încă trei clădiri: anexa din cadrul gospodăriei, o anexă din cadrul gospodăriei învecinate și circa 20 de metri liniari din pazia acoperișului unei case aflate în apropiere.

Cauzele izbucnirii incendiului nu au fost făcute publice, deocamdată.

„Echipajele de pompieri acționează în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și pentru cercetarea cauzei probabile de producere a evenimentului”, mai precizează ISU.

Video: Dan Bureția

La fața locului au fost mobilizate opt echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o autospeciala tip ABROLL și cu o ambulanță SMURD.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!