Mobilizare de anvergură, miercuri seară, în jurul orei 19.15, pentru pompierii orădeni, după ce au primit alerta unui incendiu în internatul Liceului Tehnologic George Bariţiu, de pe strada cu acelaşi nume din centrul municipiului.

Spre şcoală s-au dus 16 pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, precum şi echipajul de prim ajutor calificat al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Când au ajuns acolo, militarii au constatat însă că incendiul era unul de mică amploare.

"După efectuarea recunoaşterii, pompierii militari au constatat faptul că, incendiul se manifesta în interiorul casei liftului, la etajul doi al clădirii cu cinci niveluri, etajele superioare fiind inundate cu fum. Echipajele de pompieri au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ cinci minute, procedând concomitent la verificarea încăperilor, pentru a se asigura că nu existau persoane surprinse în interior, în pericol de a se intoxica cu fum, respectiv la ventilarea spaţiilor", a declarat joi căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

În internat nu se aflau elevi, astfel că nu au existat răniţi. De asemenea, nu s-au înregistrat nici pagube, căci au ars doar nişte deşeuri menajere.

"Cercetările au indicat faptul că, incendiul a fost, cel mai probabil, generat de fumatul în locuri nepermise", a mai spus Roşca.