Un incendiu violent a izbucnit, luni după-amiază, într-un adăpost de animale dintr-o gospodărie din satul bihorean Albiş, comuna Buduslău.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii au acţionat timp de o oră şi 25 de minute pentru stingerea focului. Ei au reuşit să salveze din flăcări 10 porci şi să împiedice extinderea incendiului la o altă construcţie din cadrul gospodăriei.

În schimb, flăcările au mistuit acoperişul adăpostului, un metru cub de material lemnos şi au omorât nouă purcei.

"Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, proprietarul gospodăriei aprinzând deşeuri menajere în curte şi lăsând, ulterior, focul nesupravegheat", se arată în comunicatul ISU Crişana.

Tot luni, un incendiu a distrus dormitorul unei case din satul Burzuc, comuna Sârbi. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din pricina unor materiale textile puse prea aproape de o sobă metalică. Pagubele au constat în două corpuri de mobilier, o fereastră, o uşă, tavanul încăperii afectate de flăcări şi circa 20 metri pătraţi acoperiş.