Pompierii au intervenit joi seara pentru a stinge un incendiu violent care pornise într-un șopron dintr-o gospodărie din Alparea și risca să se extindă și la locuință. Forțele de intervenție au reușit să stingă focul și au constatat că acesta a pornit de la o afumătoare improvizată.

Apelul 112 a fost înregistrat la ora 20.35, iar spre locul incidentului au plecat echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

„Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent și generalizat la un șopron, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la o casă și o clădire auxiliară, aflate la mai puțin de un metru de construcția în flăcări. Forțele de intervenție au acționat simultan pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru protecția clădirilor expuse riscului de incendiere, reușind să stingă incendiul în aproximativ 15 minute și să salveze din calea flăcărilor locuința și o anexă gospodărească”, se arată într-o informare trimisă vineri de lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Au ars șopronul și circa 20 de baloți de fân și paie, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

ISU Crișana le face bihorenilor o serie de recomandări pentru a evita astfel de evenimente grave: „Se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, șuri, remize, șoproane sau lângă materiale combustibile;  Afumătorile se confecționează din zidării de cărămidă și materiale incombustibile și se amplasează independent de celelalte construcții din gospodărie; Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului; Se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coș sau neridicarea zidăriei coșurilor deasupra acoperișului ori lăsarea deschisă a ușițelor de curățare”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!