Un incendiu violent a distrus, în noaptea de joi spre vineri, o locuinţă şi o anexă din satul Pociovelişte, comuna Curăţele. Gazdele dormeau şi au sesizat târziu izbucnirea incendiului, astfel că atunci când pompierii au ajuns la faţa locului flăcările cuprinseseră o bună parte a imobilului. Din fericire, nu au fost victime. 

Imagini cu incendiul devastator au fost trimise BIHOREANULUI de către cititorii din zonă. Acestea arată cum focul a nimicit o bună parte a casei din Pociovelişte.

"Apelul la numărul 112 care sesiza producerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Pociovelişte s-a înregistrat în jurul orei 2.20. Pompierii ISU au ajuns la faţa locului în jurul orei 2.30. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiş şi parţial la nivelul camerelor", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Pentru intervenţie s-au deplasat în Pociovelişte pompierii militari din cadrul Secţiei Beiuş, precum şi cei din Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din comuna Curăţele. 

Cei 11 pompieri şi voluntari au acţionat pentru stingerea flăcărilor cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, lichidând incendiul în jurul orei 6.15. 

"Au ars 120 mp de acoperiş şi două încăperi, livingul şi bucătăria, şi bunurile aflate în acestea, pompierii reuşind să salveze alte două camere şi holul locuinţei. A fost mistuită de flăcări o anexă, arzând de asemenea şi 20 mc de lemne de foc", a mai precizat mr. Roşca. Tavanul din bucătărie s-a surpat.

Pompierii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la un conductor cablu electric defect.