Pompierii trag un semnal de alarmă şi le cer bihorenilor să fie atenţi când depozitează plante furajere, deoarece acestea se pot autoaprinde şi pot provoca incendii devastatoare.

S-a întâmplat sâmbătă, în Bogei, comuna Tăuteu, unde nu doar furajele s-au făcut scrum, ci şi alte bunuri valoroase. Proprietarii gospodăriei au sunat la 112, dar flăcările s-au extins rapid de la baloţii depozitaţi în stive compacte în curte şi au cuprins un autoturism şi un moped. Mai mult, focul a ajuns apoi şi la casă, o parte din acoperiş fiind distrusă.

"În urma producerii incendiului, au ars plantele furajere, un autoturism şi un moped parcate lângă baloţi şi aproximativ patru metri pătraţi din acoperişul locuinţei învecinate, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întregul acoperiş, construit pe o suprafaţă de circa 120 de metri pătraţi, precum şi la încăperile casei expuse riscului de incendiere", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pe lângă militarii din Marghita, la incendiu au intervenit şi voluntarii din Tăuteu, care au folosit un buldoexcavator pentru înlăturarea efectelor incendiului.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.