Deşeurile din curtea unei firme din centrul Oradiei au luat foc miercuri dimineaţă pe strada Garoafei, la intersecţia cu strada Mihai Viteazul. Este vorba de fostul depozit Tiger Amira, de lângă magazinul Karaviem. 

Evenimentul a fost semnalat la 112 în jurul orei 10.30, la faţa locului deplasându-se pompieri din cadrul Detaşamentului 1 Oradea.

"Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi din curtea unei societăţi comerciale, unde au fost depozitate deşeuri", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenent colonel Camelia Roşca.

La momentul publicării acestei ştiri, salvatorii acţionează pentru lichidarea flăcărilor. La început, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă, dar apoi focul a ars mocnit. 

Străzile din zonă, inclusiv Evreilor Deportaţi, au fost inundate de fum pe zeci de metri. Fumul dens s-a văzut și din zona Colegiului Emanuil Gojdu. 

De asemenea, în toată zona se simte un miros puternic de plastic ars.

Vecinii au declarat pentru BIHOREANUL că, în ultimele zile, la fostul depozit Tiger Amira se aflau muncitori care dezafectau locul, amplasamentul urmând să fie folosit de un dezvoltator imobiliar care doreşte să construiască un ansamblu de blocuri.

"Ieri au fost aici şi au strâns plăcile ondulate de pe acoperiş, astăzi i-am auzit că tăiau cu flexul țevile metalice pe care a fost acoperișul. Probabil că au sărit scântei", a declarat un vecin de pe aceeaşi stradă, pentru BIHOREANUL.

De altfel, pompierii orădeni au scos din zona afectată de incendiu bucăţi mari de plăci ondulate, folosite la acoperişuri și confecționate dintr-un material similar plasticului. Vecinii mai spun că, în zilele trecute, muncitorii au lucrat și cu aparate de sudură cu autogen, care emit flacără deschisă.

Interesant este şi că, după ce a izbucnit incendiul, în zonă nu a mai rămas nici unul dintre muncitorii de pe șantierul de dezafectare.

"Eu am ieşit cu trei extinctoare, vecinii de pe stradă la fel. (Muncitorii - n.r) au fugit ca şobolanii, nici unul nu e pe aici", a declarat acelaşi vecin pentru BIHOREANUL.

Ulterior, doi dintre ei au vorbit cu echipajul medical ajuns la locul incendiului, dar fără a avea nevoie de îngrijiri de specialitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!