Pompierii orădeni au fost chemați luni, în jurul orei 14, să stingă un incendiu izbucnit pe strada Independenței, în beciul unei foste fabrici.

În clădire obișnuiesc să-și facă veacul oameni ai străzii, iar subsolul era plin de gunoaie care, din motive încă neclare, s-au aprins.

Focul a fost stins rapid și, din fericire, nu a fost nicio persoană rănită, chiar dacă întreaga clădire a fost cuprinsă de fum. „Primul apel la numărul de urgență a fost făcut la ora 13.50, iar la ora 14.10 incendiul era lichidat. Colegii au rămas la fața locului, pentru a căuta posibilele focare ascunse”, a declarat pentru BIHOREANUL lt.col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

De asemenea, pompierii au folosit autoscara pentru a îndepărta niște sticle sparte în geamurile de la etajul 2 al clădirii, ca acestea să nu cadă pe trotuar și să rănească vreun trecător. Roșca a menționat că geamurile sparte nu au fost o consecință a incendiului, care s-a manifestat exclusiv în subsolul clădirii.

La această misiune au intervenit pompierii Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară, precum și echipajul de pompieri paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea.

Din fericire, nu a fost nicio persoană rănită în urma acestui incendiu, singurele pagube fiind deșeurile arse din subsol.

(sursa video: Alexandru Marin)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!