Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza în Cimitirul Municipal din Oradea, pompierii ISU Crişana fiind mobilizaţi pentru a stinge flăcările. Imagini de la faţa locului, transmise BIHOREANULUI de martori, arată că flăcările au luat proporţii.

Apelul prin care a fost semnalat evenimentul, la numărul de urgenţă 112, a fost înregistrat în jurul orei 18.45. „La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de pompieri”, a precizat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. În jurul orei 19.30, pompierii încă interveneau la incendiul din cimitir.

Focul a pornit într-o zonă fără morminte, a explicat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, la solicitarea BIHOREANULUI. Acesta a spus că incendiul se manifestă într-o zonă în care se adună coroane vechi şi deşeuri, delimitată de parcelele cu morminte şi aflată în vecinătatea centrului de colectare selectivă a deşeurilor din Oradea.

„Nu ştim deocamdată care este cauza. În perioada asta vin mulţi oameni la morminte, ar fi putut arunca ceva aprins...”, a opinat Andrica. Directorul ADP Oradea le atrage atenţia orădenilor că ar fi precaut să stingă candelele de pe morminte atunci când pleacă de lângă acestea, întrucât, dată fiind perioada cu vegetaţie uscată şi vânt, ar putea izbucni oricând un incendiu şi în acele zone.

UPDATE: 

Pompierii ISU Crişana încă acţionau în Cimitirul Municipal în jurul orei 21. Militarii au stins flăcările, însă caută posibile focare ascunse, pe care să le elimine. „Este o intervenţie de durată întrucât pe platforma respectivă este depozitată o cantitate foarte mare de coroane şi alte deşeuri din cimitir. Astfel, după stingerea focului, colegii au procedat la căutarea focarelor ascunse în mormanele respective”, a precizat mr. Camelia Roşca. 

.

UPDATE 2:

Focul care a cuprins, joi seara, o zonă a cimitirului municipal din Oradea ar fi pornit de la o ţigară aruncată aiurea au stabilit, în urma cercetărilor preliminare, pompierii bihoreni. Echipajele ISU Crişana au acţionat timp de 5 ore pentru a stinge incendiul şi a căuta posibile focare ascunse.