Un incendiu puternic a avut loc marţi seară aproape de ora 22, în curtea unei case de pe strada Nicolae Beldiceanu, din Oradea.

Terasa deschisă a imobilului a fost cuprinsă de flăcări, care ameninţau să cuprindă casa şi cuşca unui câine, aflate lângă focar. Când militarii au ajuns acolo, focul ardea violent şi generalizat pe terasă, dar şi la o anexă.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările în circa 15 minute, salvând atât patrupedul, cât şi locuinţa, aflată la circa trei metri distanţă de focar. În schimb, zece găini aflate în anexă au ars, la fel şi respectiva încăpere şi acoperişul terasei.

Cel mai probabil, focul a izbucnit de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, motiv pentru care salvatorii ISU Crişana le reamintesc bihorenilor că nu trebuie să folosească reţeaua electrică cu improvizaţii sau defecţiuni.

Tot marţi seară, echipajele de pompieri ale Detaşamentului 2 Oradea au mai intervenit pe strada Paleului, unde a luat foc un container aflat în curtea unei firme.

Incendiul, a cărui cauză probabilă a fost fumatul, a fost stins în aproximativ 30 de minute, iar circa 30 metri cubi de deșeuri depozitate în container s-au făcut scrum.