Un incendiu violent a făcut scrum, vineri, un adăpost de animale din satul bihorean Miersig. Patru capre legate în grajd au ars de vii, iar flăcările au mistuit şi tot fânul din interior.

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a izbucnit în jurul orei 10.20 şi a mobilizat echipaje din Tinca şi Oradea. Misiunea pompierilor a fost îngreunată însă de cantitatea mare de materiale combustibile care erau în adăpost, temperatura ridicată, fumul dens şi gazele toxice degajate.

În plus, cea mai apropiată sursă de apă se se afla la o distanţă de aproximativ un kilometru, aşa că militarii au alimentat cele 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă în sistem navetă, adică parcurgând continuu drumul spre apă.

Incendiul a fost stins abia la ora 13.20, pompierii reuşind însă să împiedice propagarea flăcărilor la clădirile vecine. "Au ars aproximativ 30 de metri pătraţi din acoperişul adăpostului de animale, 4 capre şi fânul depozitat în interiorul construcţiei", a declarat Roşca.

Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit electric.