Pompierii bihoreni au fost alertaţi, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.35, de un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Auşeu.

Cel care a văzut flăcările se afla la o distanţă de un kilometru şi i-a ghidat pe militari spre locul cu pricina. Când au ajuns acolo, echipajele ISU Bihor au constatat că o afumătoare cuprinsă de foc risca să distrugă două case.

"Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la o magazie lipită de locuinţă, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la casă şi la o anexă din cadrul gospodăriei învecinate, aflată la circa 30 de centimetri de construcţia în flăcări", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ISU Bihor.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările înainte de a se extinde la cele două clădiri. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului utilizarea focului deschis în spaţii închise (afumătoare), fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor", a mai transmis ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!