Un incendiu violent a izbucnit, luni dimineaţă, la garajul unei case de pe strada Fântânilor din Oradea, iar flăcările au distrus tot ce era în interior, inclusiv o maşină.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, incendiul a fost anunţat la 112 în jurul orei 10.25, iar cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la locul indicat. "În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum, în interiorul unui garaj în care se afla un autoturism şi la acoperişul construcţiei, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la locuinţa cu etaj de care era lipit garajul în flăcări", a declarat Roşca.

Pompierii au reuşit să scoată o butelie din garaj, înainte să se producă o explozie, şi să evite propagarea focului la încăperile şi acoperişul casei.

Pagubele sunt, totuşi, însemnate, incendiul distrugând autoturismul aflat în garaj, două aparate electrocasnice şi trei scule electrice din interiorul construcţiei afectate de flăcări, acoperişul acesteia şi aproximativ 15 metri pătraţi din izolaţia de pe peretele casei, lipit de garaj.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, generat de efectul termic al curentului electric provocat de o ladă frigorifică amplasată în interiorul garajului", a mai spus Roşca. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.