Un incendiu violent a avut loc miercuri la prânz, pe strada Bihorului din Oradea, într-o zonă de case construite foarte aproape una de alta.

Anexa unei gospodării a fost cuprinsă de flăcări, care riscau să se extindă atât la casa proprietarului, cât şi la cea a vecinului.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenţie la faţa locului, flăcările se manifestau violent la o anexă din curtea unei gospodării, care era lipită de o locuinţă şi la mică distanţă de casa vecină. De asemenea, pe o altă latură, anexa se învecina cu nişte acareturi”, a declarat maiorul Camelia Roşca, pentru BIHOREANUL.

După ce au găsit o cale de acces la focar, pompierii din Detaşamentele 1 şi 2 Oradea au stins flăcările rapid, reuşind să împiedice propagarea lor. Ei au rămas la faţa locului, pentru a se asigura că nu mai sunt alte focare şi pentru a cerceta cauzele care au dus la producerea incendiului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar fumul dens şi alb a fost observat de la depărtare.

La această intervenţie, pe lângă autospecialele de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim-ajutor, a participat şi o autospecială de cercetare CBRN (destinată riscurilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare) deoarece casele din zona respectivă sunt alimentate cu gaze naturale. Reţeaua nu a fost, însă, afectată de incendiu.

UPDATE: Focul a pornit de la o afumătoare

Ulterior, mr. Roşca a anunţat, printr-un comunicat de presă, că în urma incendiului au ars anexa construită pe o suprafață de circa 30 metri pătrați și aproximativ 15 metri liniari din pazia casei, iar la gospodăria învecinată, flăcările au afectat un șopron din lemn construit pe o suprafață de circa 8 metri pătrați și un metru pătrat de scândură.

Cercetările făcute de pompieri au scos la iveală că, cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii închise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în interiorul magaziei fiind improvizată o afumătoare.