O oră şi jumătate s-au luptat pompierii orădeni cu flăcările care au cuprins, miercuri seară, anexa unei gospodării din satul Săldăbagiu de Munte.

Alarma s-a dat în jurul orei 20.15, iar la locul indicat s-au dus echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea. "Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o oră şi 25 de minute pentru stingerea incendiului ce se manifesta la o anexă din cadrul gospodăriei, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", a declarat joi căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Incendiul a fost provocat cel mai probabil de jarul căzut dintr-o sobă şi a mistuit 30 de metri pătraţi din acoperişul construcţiei auxiliare, 6 elemente de mobilier şi aproximativ 2 metri cubi lemne de foc. "Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la întreaga anexă, precum şi la alte două construcţii învecinate", a mai spus Roşca.

Tot miercuri seară, pompierii orădeni au mai intervenit pe strada Vasile Pârvan din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. "Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 10 minute de la primirea apelului prin sistemul unic 112, împiedicând propagarea flăcărilor la întregul autovehicul", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Incendiul, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit electric, s-a soldat cu arderea materialelor combustibile din compartimentul motor în proporţie de 80%.