Un incendiu a izbucnit miercuri dimineața în trenul Regio Oradea - Cluj-Napoca, iar circa 100 de călători s-au autoevacuat, astfel că nici unul dintre ei nu a suferit răni. Focul a izbucnit la compartimentul motor al trenului.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în urmă cu puține momente la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staționat în Halta din Macău. Apelul de urgență a venit în jurul orei 06:16, iar la fața locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu. Până la sosirea forțelor noastre, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat. În plus, nici unul dintre aceștia nu a solicitat îngrijiri medicale. De asemenea, angajații CFR au reacționat prompt cu mijloace de primă intervenție, iar pompierii au lichidat ulterior flăcările. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune la compartimentul motor”, a transmis Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. 

Ulterior, și CFR Călători a transmis o informare pe tema acestui incident, precizând că s-a petrecut în trenul Regio 3072 care circula pe ruta Oradea - Cluj. 

„În această dimineaţă, în jurul orei 6:00, în halta Macău, la automotorul din compunerea trenului Regio 3072 Oradea – Cluj s-a produs o degajare de fum. Mecanicul trenului a aplicat procedurile în vigoare în astfel de situaţii, a avizat imediat serviciul 112, după care a acţionat cu extinctoarele din dotare eliminând cu mijloacele proprii efectele degajării de fum”, se arată în comunicatul CFR, citat de News.ro. 

Operatorul feroviar a precizat, la rându-i, că pasagerii au fost coborâți din tren, fiind asistați de personalul CFR. Ei au fost preluați ulterior de alte trenuri aflate în circulație, potrivit aceleiași informări. „Siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare”, a mai transmis CFR. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!