Pompierii militari, dar și voluntari încearcă să stingă, marţi, un incendiu ce a cuprins circa 5 hectare din dealul împădurit dintre Vadu Crişului şi Şuncuiuş. Zona este arie protejată, iar salvatorii intervin cu greu din cauza terenului abrupt.

Incendiul a fost sesizat printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, la ora 10.32. "La faţa locului au fost mobilizaţi pompierii militari de la Staţia Aleşd precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şuncuiuş", a declarat pentru BIHOREANUL, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Aceasta a mai precizat şi că intervenţia de lichidare a focarelor este îngreunată din cauza terenului accidentat. Din această cauză, autospecialele au rămas la poalele dealului, iar pompierii trebuie să urce pe jos pentru a stinge flăcările.

La momentul transmiterii acestei ştiri salvatorii încă se află la faţa locului.

Focul distruge vegetaţia care se află într-o arie protejată.

În ultimele zile, incendiile de vegetaţie, cele mai multe provocate de om, distrug hectare întregi din judeţ.

Numai luni, pompierii militari au intervenit pentru a stinge 17 incendii, dintre care 16 au fost provocate de bihoreni cu scopul de a igieniza terenurile.

În urma unui incendiu produs în localitatea Picleu, un bărbat a murit carbonizat, iar un hambar al unei gospodării din Rieni a fost distrus. În total, incendiile de luni au distrus 85 de hectare de teren şi păşuni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!