În primele două zile ale anului 2019, pompierii militari bihoreni au avut patru intervenţii în Oradea, Săcueni şi Marghita, pentru stingerea unor flăcări şi salvarea unor persoane.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, cel mai păgubos incendiu a avut loc miercuri pe strada Aleea Forajului din Oradea, unde o clădire dezafectată a luat foc. Cel mai probabil, focul a pornit de la o ţigară aruncată pe jos.

"Pompierii militari au evacuat din interiorul construcţiei afectate de incendiu, o femeie în vârstă de 40 de ani. Femeii, care prezenta plăgi la degetele mâinii stângi, i-au fost acordate îngrijirile necesare de către pompierii militari paramedici, care au transportat-o ulterior la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", se arată în comunicat.

Incendiul nu a provocat pagube, arzând doar deşeuri menajere şi resturi din hârtie şi carton.

În aceeaşi zi, militarii au intervenit pe strada Alexandru Cazaban din Oradea şi pe strada Litoralului din Marghita, pentru salvarea a două femei căzute în locuinţă. Cele două septuagenare nu se puteau mişca, iar echipajele de pompieri militari paramedici ale celor două subunităţi le-au acordat primul ajutor calificat şi le-au transportat la spital.

În 1 ianuarie, pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe din Săcueni. Echipajele ISU Crişana au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la acoperiş, astfel că incendiul, cauzat cel mai probabil de funinginea necurăţată, nu s-a soldat cu daune materiale.