Pompierii staţiei din Aleşd au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la un incendiu izbucnit la o construcţie auxiliară dintr-o gospodărie din satul Valea Târnei, comuna Şinteu.

Mai bine de trei ore s-au luptat militarii cu flăcările care, în final, au mistuit acoperişul construcţiei, în suprafaţă de 80 mp, două tone de fân, 100 kg de furaje şi o vacă.

Totuşi, pompierii au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte construcţii şi au salvat un cal. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un acumulator electric lăsat sub tensiune şi nesupravegheat.

În aceeaşi noapte, echipajele din Aleşd au fost mobilizate şi în Tileagd, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unei societăţi comerciale. Cel mai probabil, focul a fost provocat de jarul căzut din cazanul de încălzire. Incendiul a mistuit circa 30 de metri pătraţi plăci de azbociment şi două tone de rumeguş. La misiunea de stingere şi de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului, care a durat aproximativ o oră, au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei.

De asemenea, tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 03.30 şi 04.50, pompierii de la Valea lui Mihai au luptat cu flăcările care au cuprins o casă din Sălacea. Şi în acest caz, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la jarul căzut din sobă. Flăcările au mistuit două încăperi din casă şi acoperişul.