Pompierii bihoreni au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite în ultimele 24 de ore, din cauza unor defecţiuni la instalaţiile electrice.

Unul dintre incendii a avut loc pe holul unui apartament din Oradea, iar al doilea la o casă din Sârbi, care a fost devastată de flăcări.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, incendiul din Oradea s-a produs luni la doza electrică a unui apartament situat la etajul 4 dintr-un bloc de pe strada Atelierelor. Din fericire, pagubele au fost doar cablurile electrice.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 6.25, militarii au intervenit în Sârbi, unde bucătăria de vară şi acoperişul unei anexe lipite de aceasta au luat foc, existând pericolul extinderii flăcărilor la întreaga anexă şi la casa aflată în imediata proximitate.

Incendiul a fost lichidat în circa 40 de minute, dar fără ca bucătăria de vară şi acoperişul să poată fi salvate.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, produs de un aparat electric lăsat sub tensiune şi nesupravegheat", a transmis ISU Crişana.

Pompierii militari trag, din nou, un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă instalaţiile, echipamentele şi aparatele electrice defecte, cu improvizaţii, suprasolicitate sau lăsate în funcţiune nesupravegheate, aducând în atenţia bihorenilor faptul că în interval de patru zile, în judeţul nostru s-au produs patru incendii de natură electrică, două petrecându-se în weekend.