Sperietură zdravănă pentru proprietarul unei gospodării din satul bihorean Chiraleu, comuna Chişlaz.

Grajdul din curte, în care se afla un cal, a fost cuprins de flăcări, sâmbătă după-masă, în jurul orei 18.17, iar focul ameninţa să se extindă şi la alte construcţii, mai precis la o bucătărie de vară şi la o casă.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, trei echipaje din Detaşamentul Marghita au mers de urgenţă la locul indicat, găsind acolo un incendiu violent la acoperişul grajdului.

Pompierii au reuşit să scoată calul din adăpostul pentru animale cuprins de foc, iar apoi au stins focul în circa o oră, înainte însă să se extindă la alte construcţii. Ei au fost ajutaţi şi de voluntarii din comună.

"În urma incendiului au ars 20 metri pătraţi acoperiş, 0.5 metri cubi de material lemnos pentru construcţii şi s-a distrus parţial o moară de cereale electrică", a declarat Alina Butaci, reprezentantă a ISU Bihor.

Cauza incendiului a fost una de natură electrică. Un conductor electric neizolat corespunzător a declanşat, cel mai probabil, focul, motiv pentru care pompierii reamintesc că reţelele electrice trebuie întreţinute corespunzător. Improvizaţiile nu sunt recomandate, la fel nici suprasolicitarea acestor circuite.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!