Un nou incendiu s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, într-un spital din România. Peste 300 de pacienţi, dintre care care 100 de copii (57 nou-născuți) au fost evacuați după ce flăcările au izbucnit într-un salon al secției de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava.

Potrivit Digi24.ro, flăcările au izbucnit într-o încăpere de la etajul 4 și nu s-au extins, dar au generat mult fum, provocând panică.

"La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta, cu flacără şi degajări de fum, la elemente combustibile ale instalaţiei electrice - izolaţie cabluri şi ale instalaţiei de ventilare, dispuse în planşeul holului de la etajul IV, Secţia Obstetrică-Ginecologie, în dreptul salonului nr. 7", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Din primele informații, focul ar fi pornit din cauza unui aparat electric încins, arată sursa citată.

HotNews.ro scrie că incendiul a fost localizat la ora 00.42, iar stingerea acestuia a fost declarată 10 minute mai târziu.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar ulterior pacienții au revenit în saloane, cu excepția celor de la etajul la care a avut loc incendiul. Pentru aceștia au fost găsite alte spații în spital. 

Autoritățile au activat, în acest caz, Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat toate forțele și mijloacele de la Detașamentul municipiului Suceava plus alte forțe și mijloace de la celelalte subunități din județ.

În ultimul an, în România s-au produs mai multe incendii, în special în spitalele care tratează pacienții cu COVID, în vârfurile valurilor epidemice, când secțiile unităților medicale erau pline.

G4Media.ro a și enumerat, într-un articol publicat la finele anului trecut, aceste incendii. Între altele, sursa citată a amintit de tragedia de la Piatra Neamț, când zece persoane au murit într-un incendiu la Secția ATI, în noiembrie 2020, de alți 4 pacienți decedați în ianuarie 2021 într-un incendiu la Institutul „Matei Balș” din Capitală, dar și de o altă tragedie produsă în aprilie, unde, deși nu s-a produs vreun incendiu, trei pacienți au murit în unitatea mobilă ATI de la spitalul „Victor Babeș” din București, după ce a cedat instalația de oxigen.