O clădire a Circului "Globus" din capitală a fost cuprinsă de flăcări joi dimineaţă, iar în total 11 animale - doi tigri, mai mulţi porci vietnamezi, pisici şi câini - nu au mai putut fi salvate. Construcția în care erau animalele era destinată exemplarelor retrase din activitate. 

Desfăşurarea de forţe la faţa locului a fost impresionantă, pe lângă un echipaj SMURD chemat să acorde primul ajutor posibilelor victime, pompierii acţionând cu 15 autospeciale şi două autoscări.

Militarii au reușit să salveze tigri, camile, tăuraşi, ponei, ogari şi capre cu ajutorul veterinalor care au tranchilizat animalele. Intervenţia a fost îngreunată din cauza inexistenţei unei surse de apă în apropiere. 

Potrivit presei centrale, incendiul ar fi izbucnit de la o anexă aflată lângă cea în care se aflau animalele. "N-au fost stocate acolo furaje şi materiale inflamabile. Pur şi simplu, acoperişul şi tavanele, fiind din lemn, au luat foc […] Din ce am discutat cu oamenii care au fost în clădire am înţeles că focul, culmea, ar fi izbucnit dintr-o încăpere în care nu era nimeni şi nu era nimic în priză acolo. Au avut stingătoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, însă din păcate în zonă nu este un hidrant cu un furtun de pompieri", a declarat pentru Agerpres managerul Victor Coman.

Purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Daniel Vasile, a declarat pentru ProTV că 21 de animale au fost salvate, iar principala ipoteză a izbucniriii incendiului este un scurtcircuit la sistemul de încălzire.

Niciun angajat nu a fost rănit. Animalele care au putut fi salvate au fost mutate într-o altă anexă.