12 persoane, angajaţi ai fabricii Vernicilor din Palota, au fost evacuate, vineri după amiază, după ce în hala în care se aflau a izbucnit un incendiu la linia de vopsire.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost sesizat prin 112 în jurul orei 14.50, la " o societate comercială din Palota, comuna Sântandrei, care are ca obiect de activitate producerea si decorarea pieselor din plastic pentru industria auto".

Când pompierii au ajuns acolo, incendiul se manifesta la încăperea care adăpostea linia de vopsire din incinta halei de producţie şi depozitare, hală construită pe o suprafaţă de circa 830 de metri pătraţi.

"Pompierii militari au evacuat 12 angajaţi care se aflau în momentul respectiv în hala inundată cu fum şi au procedat la localizarea şi lichidarea incendiului, reuşind să-l stingă rapid (în mai puţin de 20 de minute) şi să împiedice propagarea acestuia la întreaga hală, limitând semnificativ pagubele şi salvând bunuri de o valoare considerabilă. În urma producerii incendiului, a ars instalaţia de vopsit din încăperea afectată de incendiu", arată comunicatul ISU.

Nicio persoană nu a fost rănită. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cauza şi împrejurările determinante ale evenimentului sunt în curs de cercetare, mai precizează ISU.

Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizaţi pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime şi pompierii Detaşamentului 2 Oradea cu autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) şi cu ambulanţa de tip B2 a subunităţii.