Cerul Oradiei s-a umplut de fum negru şi dens, luni înainte de prânz, după ce un turn de răcire al fabricii Zahărul de pe Calea Borşului a ars ca o torţă uriaşă.

Pompierii Detaşamentului 2 Oradea s-au deplasat cu două autospeciale de lucru şi spumă, iar când au ajuns la fabrica de zahăr, flăcările cuprinseseră aproape în întregime turnul construit din plastic şi fibră de sticlă. Tocmai natura acestor materiale a făcut ca flăcările să se extindă foarte rapid.

În ciuda amplorii incendiului, pompierii militari au reuşit să stingă focul în 20 de minute. "Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului utilizarea unui dispozitiv de tăiere sau lipire, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Un incendiu uriaş a avut loc şi sâmbătă în Oradea, la o magazie de pe strada Arţarilor. Construcţia de 75 de metri pătraţi era cuprinsă de flăcări când pompierii au ajuns acolo, având în interior o mulţime de materiale inflamabile, precum anvelope, carton presat, bureţi ori prenadez.

După o intervenţie de o oră şi 45 de minute, pompierii au concluzionat că focul a pornit de la un bec amplasat necorespunzător.