Sediul firmei afaceristului Călin Raita, Raicris Imobiliare, situat pe strada Avram Iancu din Oradea, a fost cuprins de flăcări, marţi dimineaţă.

Incendiul a fost sesizat în jurul orei 7.10 chiar de pompierii orădeni, întrucât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana este vecin cu firma lui Raita. Militarii au zărit fumul ce se ridica deasupra clădirii lui Raita şi au intervenit rapid.

Focul se manifesta violent într-unul dintre birourile Raicris, dar pompierii au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga clădire.

Cauza incendiului este încă necunoscută. Pagubele sunt, însă, semnificative: 15 metri pătraţi de tavan de lemn, 40 de metri pătraţi de plăci de rigips care acopereau un perete, mai multe aparate electrocasnice şi documente.

Tot marţi, pompierii au salvat viaţa unei femei de 91 de ani din satul bihorean Căbeşti. Casa în care locuia aceasta a luat foc, cel mai probabil din pricina unei sobe de teracotă nesupravegheată. "În momentul sosirii echipajelor din cadrul Secţiei Beiuş la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la ambele încăperi ale casei şi la acoperiş", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

În timp ce se străduiau să lichideze incendiul, pompierii au evacuat proprietara, iar echipajul de prim ajutor calificat din cadrul aceleiaşi subunităţi i-a oferit îngrijirile necesare. Femeia avea arsuri de gradul doi pe faţă şi mâini, motiv pentru care a fost transportată la spitalul din Beiuş.